Don't Miss

Vakantietips

Aflevering 6

Tip 1.
Van alle Nederlandse vakantiegangers is ruim een derde wel eens ziek geweest. Het is daarom altijd verstandig een reisapotheek mee te nemen op reis. Daarin zitten behalve middelen tegen koorts en pijn, bijvoorbeeld ook diaree remmers en een insectenwerend middel. En, vergeet je geneesmiddelenpaspoort niet. Verkrijgbaar bij de apotheek.

Tip 2.
Je wilt er niet over nadenken maar ook op vakantie kan altijd iets onverwachts gebeuren. Neem daarvoor  ‘De Vakantie EHBO’-gids mee. Die is verkrijgbaar bij de online boekhandel.

Aflevering 5

Tip 1.
Een ’groene’ vakantie hoeft natuurlijk niet altijd in de natuur te zijn. Ecologische vakanties worden steeds meer een trend. Bijvoorbeeld in milieuvriendelijke accommodaties of met biologische maaltijden. Het internet biedt legio mogelijkheden voor dergelijke ’groene’ vakanties.

Tip 2.
Naar het buitenland voor een vakantie in de natuur? Landen als Ierland of Noorwegen zijn bij uitstek geschikt. Maar denk ook eens dichterbij: Duitsland heeft schitterende natuur- en nationale parken, zoals de Eifel, Harz, Jasmund of Hainich. Je hoeft niet ver de grens over voor een schitterende buitenlandse natuurvakantie!

Aflevering 4

Tip 1.
Kamperen in heuvelachtig terrein? Als je op een heuvelachtige camping als Osebos staat, zorg er dan voor dat je nooit onder aan een helling staat want dan krijg je letterlijk ’waterpret’ waar je niet op zit te wachten…

Tip 2.
Koop een ‘tarp’ tegen de regen voor meer kampeerpret. Tegenwoordig zijn er voor kampeerders zogenaamde ’tarps’ te koop bij buitensportzaken. Dat is een luifel of uitbouw die je over de ingang van je tent kunt bouwen. Bij slecht weer heb je dan nog steeds kampeerpret!

Aflevering 3

Tip 1.
Als je op reis gaat of lang onderweg bent wil je natuurlijk dat de batterij van je smartphone zo lang mogelijk meegaat. Hier zijn wat trucjes:

– Zet 3 G uit
– Verlaag helderheid van je scherm
– Zet je trilfunctie uit
– Haal mailtjes handmatig op

Tip 2.
Ben je lang onderweg met de kids, neem dan kinderluisterboeken mee in de auto. Voor ouders is het geen straf om te luisteren naar kinderverhalen: je blijft wakker achter het stuur!

Tip 3. 
Lange reis voor de boeg met het gezin? Ga vooral s’nachts rijden. De kids leven door in hun dag/nacht ritme en vallen al snel in slaap. Daardoor heb je geen ’kind’ aan ze en rij je rustiger.

Aflevering 2

Tip 1.
Als je met een grote groep of familie op vakantie gaat is het  huren van een vakantie huis in binnen of buitenland vaak veel voordeliger. Op het internet vind je altijd een goede deal.

Tip 2.
Een eigen vakantiehuis geeft je meer rust en minder stress bij het plannen van je vakantie. Je weet immers al waar je naar toe gaat en veel pakken en meenemen hoeft ook niet.

Tip 3.
Een vakantiehuis kopen is vaak een goede investering. Vooral nu de markt aantrekt.

Aflevering 1

Wil je gezond en fit blijven op vakantie? Misschien heb je wat aan de volgende tips.

Tip 1.
Beweging moet leuk zijn. Je moet er van genieten.

Denk bijvoorbeeld aan:

– waterpolo in het zwembad
– spelen met de frisbee op de camping
– of hardlopen op een mul zandstrand.

Tip 2.
Bij calorieën verbranden op vakantie moet het plezier met het gezin voorop staan.

– Bij een potje badminton met je zoon verbrand je 293 calorieën per uur
– Dollen en zwemmen in zee: 520 calorieën
– Hiken met het gezin: 444 calorieën
– En bij beachvolleyballen tegen de buren op de camping verlies je maar liefst 530 calorieën.